miercuri, decembrie 14, 2005

Factori ce influenteaza SERP

Nu m-am gandit niciodata sa fac un top al importantei elementelor/factorilor care influenteaza pozitiv sau negativ pozitioanrea unei anumite pagini intr-un motor de cautare. Stiu ca sunt unele elemente foarte importante, de exemplu titlul paginii sau greutatea cuvintelor cheie in continut dar nu am crezut ca se poate face un clasament. Totusi, la ce m-ar ajuta un astfel de registru? Pai, cred ca in primul rand ar fi ca un ghid de lucru, un indrumar. Cand incep o optimizare sau un site, pentru ca prefer sa imi optimizez site-urile in timpul construirii lor, voi sti in mare masura ce pasi trebuie sa urmez, fara omisiuni. Mai mult avand in vedere ca o astfel de lista este probata si sustinuta de experti in domeniu pot afirma ca oarecum este garantat un succes, cel putin teoretic. :).
Spun aceste lucruri ca am gasit un microstudiu, daca il pot numi asa, in urma caruia s-a realizat un astfel de clasament al factorilor ce influenteaza SERP.
Spun ca poate fi garantul succesului pentru ca cei care au fost intervievati sunt binecunoscturi in acest business si notorietatea si succesul lor poate sa ne creasca gradul de incredere.
Si trebuie sa admit ca studierea acestui articol m-a ajutat la intelegerea unor notiuni, concepte si practici pe care le utilizam fara sa stiu cu exactitate de ce. :) Dar nu-i nimic, acum stiu.
Iata si articolul: Search Engine Ranking Factors

Niciun comentariu: