sâmbătă, mai 20, 2006

Beautyspot in Ziarul Financiar

Saptamana trecuta am aparut in Ziarul Financiar, in sectiunea de weekend - Dupa afaceri.
Cam asa era acolo:
Bogdan Iacob a terminat o facultate umanistă, dar a făcut o pasiune pentru programare. Acum lucrează ca webdeveloper, dar îşi va deschide în câteva săptămâni un magazin virtual de cosmetice.
„Mi-am spus că este cazul să îmi pun în prac­tică pasiunea şi cunoştinţele care ţin de acest do­meniu, iar un magazin ordine este o mică provo­care pentru orice webdeveloper. Apoi am simţit nevoia să încep o afacere proprie, chiar şi fără bi­roul de director...". Echipa sa este formată din prieteni apropiaţi şi colegi. împreună şi-au îm­părţit sarcinile şi au ales un nume. Apoi au cumpărat domeniul- beautyspot.ro.
„Magazinul va cuprinde produse cosmetice: de la farduri, la creme şi loţiuni sau parfumuri. Băieţii se ocupă de partea tehnică. însă la capitolul frumuseţe (departamentul comercial) specialiste sunt fetele", precizează Bogdan Iacob. Site-ul are ca modele magazine cunoscute, cum ar fi Sephora sau The Bodyshop, dar „va fi mai uşor de utilizat, mai intuitiv", adaugă el.
Deşi nu va renunţa deocamdată la jobul său actual, este convins că beautyspot nu va rămâne la stadiul de „second business" şi că îi va acapara în curând toată viaţa. De altfel, crede că proiectul său va avea succes şi se gândeşte deja la alte magazine ordine: pentru copii, cadouri corporate, cărţi sau flori. Când e vorba de afacerile de plăcere, planurile amănunţite pot fi câteodată inutile, căci profitul poate apărea dintr-o întâm­plare.
Un proiect personal (al meu si al lui Dani) care sper ca va avea succes. Pana atunci am creat un blog.

Niciun comentariu: